Листкові хачапурі з сиром

Для тіста:

  • Борошно - 2 ст.
  • Молоко - 1 ст.
  • Сир сулугуні - 300 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 100 г для змащування дека
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

Можна придбати тісто в супермаркеті.

1. У теплому молоці розчиніть дріжджі і цукор, дайте постояти 5 хвилин. Додайте сіль і збите яйце. Пропорціями всипте просіяне борошно. Замісити еластичне тісто, накрийте серветкою і дайте відпочити 10 хвилин.
2. Тісто розділіть на 2 частини, кожну розкачати в пласт товщиною 1-2 мм, змастіть розм'якшеним маслом.
3. Кожен коржик скрутіть рулетиком, потім скрутіть «равликом». «Равлики» перекладіть в простору ємність, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1,5 - 2 години.
4. Одного «равлика» розкачайте в коржик товщиною 2 - 3 мм. Покладіть на змащене маслом деко. Розподіліть натертий на крупній тертці сир, злегка відступивши від країв коржі.
5. Збитим яйцем промазати периметр першого коржа. Розкачайте в коржик другий «равлик», накрийте ним начинку, краї защипніть.
6. Змастіть хачапурі збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 200 oC духовці 30 - 35 хвилин до золотистого кольору.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика