Суп-пюре із шампіньйонів

  • Вода - 1 л
  • Шампіньйони - 400 г
  • Картопля - 3 шт.
  • Вершки 20% - 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Сіль морська, перець білий мелений - за смаком
  • Зелень петрушки - для подачі

1. На сковороді з товстим дном розігрійте олію, додайте вершкове масло. Цибулю дрібно порубати і пасеруйте на слабкому вогні до прозорості (близько 5 хвилин).
2. Печериці промийте і наріжте пластинками. Додайте до цибулі. Тушкуйте гриби з цибулею 2-3 хвилини, не накриваючи кришкою.
3. Дістаємо столову ложку тушкованих грибів і відкладаємо вбік. У каструлі доведіть до кипіння воду, що залишилася. Додайте нарізаний дрібними кубиками картоплю, вміст сковороди. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
4. Зніміть суп з вогню. Всі інгредієнти супу подрібніть разом з рідиною в блендері, ще раз доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, змішайте з вершками, поперчіть. Витримайте під кришкою 1-2 хвилини.
5. При подачі додайте зелень петрушки і нарізані пластинками відкладені убік шампіньйони.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика