Суп-пюре із овочів і риса
 |
- Вода - 3 ст.
- Картопля - 3 шт.
- Молоко - 1 ст.
- Морква - 1 шт.
- Ріпа (маленька) - 1/2 шт.
- Рис - 1/2 ст.
- Масло вершкове - 1 ст. л. для смаження
- Сіль - за смаком
- Грінки, зелень, сметана або вершки - для подачі
|
1. Моркву і ріпу дрібно наріжте, обсмажте на олії в глибокому сотейнику 3-4 хвилини. Влийте 1/2 ст. гарячої води і тушкуйте 10-15 хвилин. Потім влийте воду, що залишилася, доведіть до кипіння. Покладіть нарізану часточками картоплю і промитий рис. Накрийте кришкою і томіть на слабкому вогні 30 хвилин. 2. Протріть суп через сито, розведіть гарячим молоком, додайте масло, посоліть. Доведіть до кипіння. 3. Подавайте суп з грінками, зеленню, вершками або сметаною.
|