Рибні котлети

Фарш - це універсальний кулінарний матеріал, в якому можуть змінюватись не тільки основні компоненти, а й додаткові. М'ясо замінюється рибою, і виходять рибні котлети - оригінальне блюдо, яке розширює наші кулінарні горизонти. Цікаво, що рецепти м'ясних котлет при цьому практично не змінюються. Єдине, на що слід звернути увагу, це відповідність гарніру основної страви, так як не всі гарніри, які підходять до м'яса, так само добре підходять до риби. З рибними котлетами добре подавати рис або картоплю, макаронні вироби, помідори і свіжу зелень. Те ж стосується і букета спецій, в який теж є сенс внести поправки: з рибою відмінно «дружать» орегано, часник, імбир. Як правило, рибні котлети подаються на стіл гарячими, до них відмінно підходять кисло-солодкі і грибні соуси, майонез, сири.

  • Філе риби - 1 кг
  • Сире сало - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Масло рослинне
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно
  • Перець чорний мелений - 1/3 ч. л.
  • Сіль - 1 ст. л. без гірки

Філе риби ріжемо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку. Ріжемо сало великим кубиком і на середньому вогні топимо до половини об'єму. Лук нарізаємо дрібним кубиком і пасеруємо на смальці до золотистого кольору в смальці, що залишився. Залишилося смажене сало мелемо на м'ясорубці разом з рибним філе і луком. У риб'ячий фарш додаємо сіль, перець, яйця і ретельно перемішуємо. Готовий фарш ставимо в морозилку на 30 - 40 хвилин. З рибної маси формуємо котлети потрібних нам форм, обваляти в борошні, і посмажити на олії. Посмажені котлети скласти в каструлю, долити третину об'єму водою і протушкувати 15 хвилин.
Подавати рекомендується з овочами (картопляним пюре, тушкованою капустою, відвареної брюссельської або кольоровий капустою) або кашею (рисовою, гречаною).

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика