Плов

  • Свинина жирна - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт. (величиною в кулак)
  • Морква - 3 шт.
  • Крупа рисова - 3 склянки
  • Смалец - 200 г
  • Олія - 200 г
  • Сіль, мелений перець, спеції для плову (зіра, червоний і чорний барбарис, кумін, три голівці не очищеного часнику) - за смаком

Для приготування смачного плову необхідно підготувати жир. Смалець викладаємо в казан з кулястим дном, топимо і прожарюємо на середньому вогні хвилин 15-20. На початку піде густий темний дим, пізніше буде прозоре марево. Жир готовий. Для охолодження зливаємо його в ємність. У казан виливаємо рослинне масло і виробляємо операцію як зі смальцем. Зливаємо прокаленное масло в окрему ємність до повного охолодження. З'єднуємо в казані розжарений жир і масло і розжарюємо на малому вогні ще 10 хвилин. Свинину ріжемо кубиком зі стороною 3x3 см. і обсмажуємо в цьому жирі до скоринки. М'ясо шумівкою виймаємо з жиру. Цибулю ріжемо середнім кубиком, а моркву - соломкою. Кладемо в жир і обсмажуємо. Виймаємо з жиру шумівкою. В результаті смаження м'яса і овочів у нас утворився так званий зірвак. Рис ретельно миємо в декількох водах. У казан з зірваком викладаємо тушковані овочі і м'ясо, а зверху рівним шаром викладаємо промитий рис. Доливаємо води по плоскій дерев'яній лопатці в кількості на два пальці вище шару рису. Посипаємо спеціями, сіллю і меленим перцем і вставляємо в різнобій головки часнику. Розпалюємо вогонь, доводимо до кипіння і робимо вогонь не великим. У міру того, як рідина википатиме і стане невидимою, починаємо шумівкою підбирати рис від стінок до центру. Коли рис буде готовий вимикаємо вогонь і перемішуємо вміст казана знизу вгору.
Плов готовий, можна подавати.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика