Гриби мариновані (вешенки або шампіньйони)

  • Гриби - 1 кг.
  • Води - 1 л.
  • Оцту - 9% 100 г
  • Солі - 1/2 ст. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Запашний перець - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.

Якщо вибрали печериці, їх потрібно підібрати приблизно одного розміру. А гливу потрібно порізати так, як подобатися.
Готуємо розсіл: у воду висипаємо сіль і виливаємо оцет. Довести до кипіння, викласти гриби і проварити 20 хвилин, потім гриби вибрати з розсолу. Скласти їх у літрову банку. Від розсолу відлити 1/2 літра і додати в нього лавровий лист, запашний перець і цукор. Проварити дві хвилини і залити цим маринадом гриби в банку. Закатати кришкою.
Коли гриби подають, їх треба перелити в друшляк і промити холодною водою. Дати стекти воді, перекласти в кришталеву піалу, посипати зеленою цибулею і полити олією.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика