Айвар (соус із солодких перців)

  • 5-6 шт. - перець солодкий червоний великий
  • 2 шт. - помідор
  • 1 шт. - баклажан
  • 1 шт. - цибуля ріпчаста
  • 1 шт. - перець гострий
  • 8 зубків - часник
  • 4 ст. л. - цукор
  • 4 ст. л. - масло рослинне
  • 2 ст. л. - сіль
  • 1 ст. л. - оцет

Перці очистіть від насіння. Овочі крупно наріжте і, залишивши четвертинку баклажана, подрібніть в блендері в пюре або пропустіть через м'ясорубку. Овочеве пюре перекладіть в каструлю. Додайте цукор, сіль, масло, дрібно нарізану четвертинку баклажана. Томіть на повільному вогні, постійно помішуючи, 35-40 хв. Влийте оцет і уварюйте ще 10 хв. Подавайте айвар як соус до макаронів, картоплі, м'яса, риби або просто намазуйте на хліб. На замітку. Айвар можна перекласти в скляну банку і зберігати в холодильнику 4-5 місяців.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика