Томлена риба з томатом під овочами

Якщо Вашому чоловікові поталанило принести з риболовлі кілограм, півтора рибної мілюзги, не турбуйтеся, тому що Вам більше пощастило, ніж ні. З цієї риб'ячої дрібноти, ми зараз приготуємо дуже симпатичне блюдо.

  • 1 - 1,5 кг риб'ячого дріб'язку (тарань, верховод, бичок.)
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 50 гр. оцту
  • сіль, цукор за смаком
  • 1 чл. мелений коріандр (насіння)
  • 1/3 чл. мелений фенхель (насіння)
  • 3 ст. л. томатної пасти або томатного соусу

Рибу потрошимо і обезголовлюемо, але не чистимо. Ретельно миємо. Викладаємо тушки або в товстостінний посуд, або в чавунний казанок з кулястим дном. Наливаємо води на два сантиметри вище рівня риби, додаємо оцет. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вогонь робимо мінімальним і накриваємо кришкою. У цей момент можна додати коріандр з фенхелем, таким чином Ви позбавитеся від рибного амбре. Заглядати під кришку з періодичністю раз в 30 - 40 хвилин і доливати воду до того ж рівня по мірі википання. Після чотирьох з половиною годин необхідно очистити овочі і нарізати цибулю дрібними кубиками, а моркву - соломкою. Добре розігріти сковорідку і спасерувати спочатку цибулю, а потім моркву. Все з'єднати і додати томатну пасту. Через пару хвилин додати трохи води, сіль і цукор. В цей час з ємності в якій готується риба, дістаємо одну штучку і пробуємо. Сенс дегустації зводиться до того, щоб у рибки не відчувалися кісточки. Якщо вони відчуваються, то нехай риба нудиться ще з 1/2 години. Коли риба буде доведена до м'якості кісток, вводимо до неї томатну пасеровку з овочів і тушкуємо все разом ще пів години. Набираємо ложечкою і пробуємо на тарілочці шматочок отриманої страви. Сенс цієї дегустації - довести страву до смаку (баланс сіль-цукор). Якщо Ваші смакові рецептори залишилися задоволеними, це ознака того, що вже можно вимкнути огонь, усіма доступними Вам способами остуджуємо ємність з рибою, викладаємо страву по тарілках, наливаємо по 150 прохолодною "Анісівки" або "Зубрівки" або іншої улюбленої Вами. Прошу до столу - закипіло. Але краще всього поставити в холодильник... А потім вранці дістати її з холодильника, покласти акуратний шматочок на тарілочку, підсмажити хлібний тост і розрізати холодний з пухирцями огірочок навпіл... Кращого сніданку, друзі, я Вам запропонувати не можу.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика