Салат "Новорічний бал"

  • 300 г відвареної яловичини або курячого філе
  • 100 г чорносливу або кураги
  • 2 шт варені моркви
  • 2 шт цибулини
  • 300 г печериць
  • 150 г консервованого горошку
  • 150 г консервованої кукурудзи
  • 1/2 пучка зел. лука
  • Зелень петрушки
  • 300 г майонезу
  • 4 шт. варених яйця

Одну цибулину ріжемо середнім кубиком, заливаємо окропом на 5-7 хв. Готуємо маринад. На 150 г води кладемо 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. оцту. Розмішуємо до розчинення цукру і солі. З цибулі зливаємо окріп і заливаємо маринадом. Чорнослив або курагу миємо і заливаємо окропом на 15 хвилин. Відкриваємо горошок і кукурудзу, зливаємо воду і підсушуємо. Гриби ріжемо пластинами, другу цибулину - півкільцями. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, остужаемо. На овальне блюдо викладаємо шарами в наступному порядку:

  1. кубики відвареного м'яса заливаємо майонезом;
  2. маринована цибуля, майонез;
  3. дрібно нарізаний чорнослив або курага, майонез;
  4. горошок і кукурудза;
  5. гриби смажені з цибулею;
  6. терта на крупній тертці морква, майонез;
  7. терті на крупній тертці яйця, майонез.

Прикрашаємо листочками петрушки, пластинками смажених грибів та кукурудзою і дати просочитися в холодильнику пару годин.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика