Курячий паштет з грибами

  • вершкове масло для змазування
  • 225 г печериць
  • 275 г курячого філе
  • 2 збитих яйця
  • сіль і мелений чорний перець
  • подрібнена на тертці цедра 1 апельсина
  • 60 мл жирних вершків
  • 25 г панірувальних сухарів

Для лимонного майонезу:

  • 2 яєчних жовтки
  • 1 яєчний білок
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. гірчичного порошку
  • мелений білий перець
  • 300 мл соняшникової олії

Розігрійте електричну духовку до 170 oC, газову - до 150 oC. Змастіть маслом форму об'ємом 450 мл. Розріжте навпіл гриби. Пропустіть через м'ясорубку куряче філе. Приготуйте фарш: додайте збиті яйця, цедру, вершки, сухарі, гриби і приправте.
Поставте форму на деко. Змастіть маслом два аркуші пекарського папіра. Одним листом вистелити деко. Викладіть суміш у форму і накрийте другим аркушем паперу, промасленим стороною вниз. Налийте в деко воду, щоб вона доходила до середини форми. Готуйте, поки паштет не стане твердим.
Приготуйте лимонний майонез: змішуйте в кухонному комбайні на максимальній швидкості протягом 5 сек. яєчний жовток, яйце, лимонний сік, сіль, гірчицю і білий перець. Влийте тонкою цівкою олію і перемішайте ще раз.
Викладіть готовий паштет з форми і наріжте за допомогою гострого ножа. Подавайте гарячим або холодним.
Подавайте з листям салату, петрушки і шматочками апельсина.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика