Курка фарширована (галантін)

  • Курка 1,5 - 2,0 кг
  • 300 г м'якоті свинини
  • 150 г копченого (солоного) сала
  • 2 сирих яйця
  • 50 г зеленого горошку + 50 г консервованої кукурудзи або (100 г зеленого горошку)
  • 1 червоний болгарський перець
  • 150 г дуже жирних вершків
  • 1 ч. л. тертого мускатного горіха
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 150 - 200 г булки замочені в молоці
  • 150 г печериць
  • 1 головка цибулі

Оброблену тушку курки кладуть на дошку на живіт і роблять розріз шкіри по хребту. Акуратно підрізаючи ножем пліву, знімаємо шкіру з тушки. Ліктьові суглоби крил зрізати для зручності зняття шкіри. Якщо десь шкіра ушкодилася - не страшно. Потім зашється. Після повного зняття шкіри з тушки зрізати все м'ясо з кістяка курки. Пропустити через м'ясорубку курятину та свинину. Сало, болгарський перець, цибулю та гриби нарізати кубиком. Цибулю і гриби - обсмажити. У курячо - свинячий фарш додати сало, гриби, цибулю, яйця, горошок, кукурудзу, вершки, сіль, перець, болгарський перець, мускатний горіх, вимочену булку. Все добре вимісити, вибити і поставити в морозилку на 30-40 хвилин. Беремо шкіру, дуже тонку голку з ниткою і починаємо зашивати розріз шкіри. Зашити розрізи на крилах, ніжках, шиї.
Закладаємо фарш в утворену порожнину зі шкіри. У міру наповнення - зашиваємо шкіру. У результаті повинна вийти форма курки, але без кісток. Загортаємо тушку в харчову плівку. З кісток зварити бульйон, покласти в нього тушку і після закипання на повільному вогні варимо 1,5 - 2 ч. Охолоджуємо в бульйоні. Знімаємо нитки, нарізаємо шматочками. Якщо подавати як гарячу страву - розігріти. Якщо як холодне - укласти дно страви листям салату і зверху викласти шматки курки.
Можна також готову фаршировану тушку не зварити в бульені, а запекти в духовці.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика