Фарширована риба (гефілте фіш)

Для фарширування підійдуть такі види риб як:
судак, пеленгас, короп, товстолоб, щука.
Підбір продуктів формуємо виходячи з ваги на один кг. риби:

  • 75 г м'якоті булки
  • 2 яйця
  • 100 г сирого сала
  • 150 г курячого філе
  • 2 середні цибулини
  • 2 ст. л. сметани
  • 3-4 ст. л. сухої манки
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • 2 середніх моркви
  • 2 середніх буряка
  • цибулиння

Рибу очистити, акуратно відрізати голову (щоб не пошкодити жовч) і вийняти нутрощі. Тушку риби ріжемо на мірні шматки. Гострим ножем відокремити шкіру з тонким шаром м'яса від кожного шматка. У нас повинні вийти кільця зі шкіри та окремо м'ясо на кістці. Максимально зняти м'якоть з кісток з кожного шматка. З риб'ячої голови видалити зябра і очні яблука. Кістки, з залишившимся на них м'ясом, залити одним літром води, покласти лавровий лист, кілька горошин чорного перцю і одну цибулину. Зварити бульйон. Остудити бульйон, дістати кістки і очистити з них м'ясо. Додати варене м'ясо до сирого. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на сковороді. Булку вимочуємо в молоці. Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо риби, смажену цибулю, булку, сало і куряче філе. В отриманий фарш додаємо яйця, сметану, манку, сіль, 1 ч. л. меленого чорного перцю і 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха. Отриманий фарш ретельно перемішати. Фарш помістити на 40 хв. в морозилку. Беремо кільце шкіри і наповнюємо його фаршем. У голову також розміщуємо фарш.
Очищаємо буряк і моркву. Буряк ріжемо кружальцями, а моркву ріжемо у довжину. У каструлю на дно кладемо буряк і моркву, а зверху добре промиті очищення від цибулі. На овочі викладаємо шматки фаршированої риби. Виливаємо рибний бульйон і додаємо молока стільки, щоб воно покривало рибу або замість молока можна також додати води. Ставимо на максимально сильний вогонь і доводимо до початку кипіння. Після цього вогонь робимо таким, щоб кипіло ледве-ледве. Варимо на повільному вогні 1,5-2 години. Даємо охолонути рибі в цьому ж бульйоні. Потім беремо велике, гарне, святкове блюдо, на дно викладаємо листя салату, а на них розміщуємо шматки фаршированої риби. Для прикраси можна використовувати зварені буряк і моркву, часточки лимона, кучеряву петрушку.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика