Жюльєн із кальмарів

  • кальмар - 0,5 кг
  • сметана - 100 г
  • сир - 70 г
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • борошно - 2 ст. л.
  • молоко - 350 г
  • сіль, перець

Обшпарте кальмари, охолодіть, очистіть, вийміть хрящі, промийте в холодній воді, наріжте кубиком. Обсмажте кальмари в рослинному маслі протягом 3-5 хвилин, додайте сіль і перець. Розкладіть масу в кокотниці, залийте соусом, посипте сиром і запікайте в духовці. Соус: розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте борошно до отримання однорідної маси, постійно помішуючи, вливаємо молоко. Додайте сметану, нагрійте, не доводячи до кипіння.

Другий варіант

  • кальмар - 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • яйце - 2 шт.
  • сир твердий - 70 г
  • масло вершкове - 2 ст. л.
  • печериці - 250 г

Відварюємо яйця, тремо сир на дрібній тертці. Лук шаткуємо і додаємо на гарячу сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо хвилин 10 до золотистого кольору. У обжарку додаємо пластинками порізані печериці. Тушкуємо 15 хвилин. Дрібно шаткуємо яєчка і додаємо в попередньо розігріте вершкове масло. До суміші з лука та печериць додаємо нарізані шматочки кальмара. Посолити. Тушкуємо ще хвилини 3-5, але не більше, бо інакше вони перетворяться на шматочок гуми. Заливаємо приготовану страву сумішшю яєць і вершкового масла і посипаємо натертим сиром. Направляємо блюдо в духову шафу або мікрохвильову піч на 5 хвилин, для того щоб сир розтанув. Подаємо до столу, попередньо посипавши дрібно нашаткованою зеленню.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика