Жюльєн грибний з куркою

  • Філе куряче 600 г
  • Печериці 350 г
  • Сметана 3-4 ст. л.
  • Лук 2 шт.
  • Сир твердий 100 г

Філе відварити в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати дрібним кубиком. Лук очистити, нарізати дрібним кубиком. Цибулю і гриби окремо обсмажити до готовності, змішати разом філе, цибулю і гриби. Посолити за смаком, додати сметану, бульйон (консистенція не повинна бути занадто рідка). Протушкувати 5-7 хвилин натерти сир на крупній тертці. Готовий жюльен розкласти по кокотницях, посипати тертим сиром і запекти в духовці до утворення скоринки. Готовий жюльен дістати з духовки на ручки кокотниці надіти папільйотки.

Другий варіант

  • Половина курячої грудки
  • Гриби (печериці, опеньки, білі)
  • Борошно (1 ст. ложка)
  • Молоко (0,5 л)
  • Вершкове масло (30-40 г)
  • Сир
  • Майонез
  • Спеції

Готуємо соус бешамель. На розпечену сковорідку висипати борошно і підсмажувати до рівномірно - коричневого кольору, але щоб не згоріла, для цього сковороду іноді можна віднімати від плити і помішувати борошно в повітрі. Коли колір досягнутий, додаємо шматок масла і змішуємо борошно з розтоплюющимся маслом до отримання однорідної коричнюватої маси. Потім зменшуємо вогонь, вливаємо молоко і розмішуємо до однорідного стану. Проварюємо трохи, щоб соус загус, періодично помішуючи. Коли соус готовий, вимикаємо вогонь і кладемо нарізані гриби, сіль, спеції. Курне м'ясо відварюємо, відокремлюємо від шкірки, нарізаємо дрібно, змішуємо з грибами і соусом. Всю цю суміш розкладаємо по кокотницах (або в горщики, або в форму для духовки), змащуємо зверху майонезом і посипаємо сиром. Після чого ставимо в духовку і готуємо при 220 градусах до розплавлення сиру.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика