Сібас з винним соусом

Якщо Ви не знайдете сібас, або ціна його здасться захмарною, то підійде будь-яка риба з білим м'ясом: судак, тріска, дорада.

Сібас у винному соусе
  • 2 шт. - Філе риби по 150 г
  • 1 шт. - картопля
  • 80 г - кореня фенхеля
  • 1 шт. - Середній помідор
  • 3 пера - шніт-цибулі
  • 2 гілки - петрушки
  • сіль, перець, вершкове і оливкове масло
Винний соус:
  • 1 ст. л. - Біле сухе вино
  • 1 ст. л. - Рибного бульйону
  • 1 ст. л. - Вершків

Готуємо помідорову сальсу:
Помідор ріжемо дрібним кубиком, цибулю - дрібними кільцями, листя петрушки - посікти. Все змішати, додати сіль перець оливкову олію.
Готуємо винний соус:
У невеликому сотейнику доводимо вино до кипіння, зменшуємо вогонь, вливаємо бульйон і вершки, тушкуємо 10 хв. Для уварювання і загустіння.
Відварюємо картоплину. Корінь фенхелю ріжемо на чотири частини і на гарячій сковороді швидко обсмажуємо з невеликою кількістю оливкової олії. Додаємо 2 ст. л. курячого бульйону і 1/2 зубчики різаного часнику, протушкувати до м'якості фенхелю. Відварену картоплю порізати на дольки і обсмажити у вершковому маслі до скоринки. Вийняти з сковороди в маленьку ємність і присипати сіллю і дрібкою рубаної петрушки. З фенхелем поступаємо таким же чином.
На шматках філе (по шкірі) робимо гострим ножем часті поперечні надрізи. Солимо, перчимо, скроплюємо оливковою олією і злегка втираємо в надрізи. У сковороду виливаємо 2 ст. л. оливкової олії, розжарюємо її і кладемо в неї рибу шкірою вниз. Через 2 хв. шматки перевернути і додати 1 ст. л. вершкового масла. Зняти з вогню сковорідку, накрити кришкою і залишити на 2 хв.
Збірка страви:
У центр тарілки викласти 2-3 шматочки картоплі, зверху стільки ж фенхелю, зверху внахлест - рибу. По колу цієї композиції викладаємо шість сім чайних ложок сальси. Завершальний штрих - зверху на сальсу креативно полити винним соусом.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика