Лимонний пиріг

  • 250 г борошна
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 6 яєчних жовтків
  • щіпка солі
  • 125 г вершкового масла
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 5 ст. л. вершків
  • 200 г цукрової пудри
  • 100 мл лимонного соку
  • 2 ч. л. тертої цедри одного лимона
  • 5 яєчних білків

1. Змішати 1 яєчний жовток, цукор, сіль, додати розм'якшене масло. У цю суміш всипати борошно і замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
2. Духовку нагріти до 200 oC. Тісто розкачати, вистелити ним змащену жиром форму для випікання (діаметром 26 см). Зверху покласти папір для випікання і висипати на неї сушений горох. Випікати основу для торта близько 10 хв. Дістати форму з духовки, видалити сушений горох і папір для випікання. Духовку перемкнути на 180 oC.
3. Для крему збити 5 яєчних жовтків з 50 г цукрової пудри на гарячій водяній бані до отримання піни. Додати крохмаль, вершки і ще раз збити. Додати лимонний сік і 1 ч. л. лимонної цедри. В іншій мисці збити 2 яєчних білка з 50 г цукрової пудри, з'єднати з лимонно-яєчною сумішшю, намазати кремом основу для торта і випікати в духовці 25 хв.
4. Для безе 3 яєчних білка збити міксером. Продовжуючи збивати, всипати 100 г цукрової пудри. Додати 1 ч. л. тертої лимонної цедри, викласти масу на начинку. Поставити в духовку на 5 хв, щоб безе підрум'янилося.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика