Апельсиновий торт з мигдалем і маком

Для тіста:

  • 2 апельсини
  • 1 склянка цукру
  • 100 г води
  • 150 г борошна млинців
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 150 г меленого мигдалю
  • 2,5 ст. л. маку
  • 3 яйця
  • 175 г цукру

Для крему:

  • 3 яйця
  • сік і терта цедра 1 апельсина і 1 лимона
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла

Тонко нарізаємо половину апельсина і кладемо в каструлю з водою і цукром, варимо 20 - 30 хвилин поки цедра не стане м'якою. Зняти з вогню, остудити. Змастити форму для випічки маслом. На дно красиво укласти шматочки залишившихся 1,5 апельсина. Сироп з вареними апельсинами збити в блендері до пюре. Змішати борошно, розпушувач подрібнений мигдаль і раніше замочений мак. Збити яйце з цукром до кремоподібного стану. Додати туди апельсинове пюре і перемішати. Перелити це тісто у форму на шматочки апельсинів і запікати в духовці при 150 oC 30 - 40 хвилин. Остудити корж і перевернути апельсинами вгору. Зверху полити кремом і прикрасити згідно свого кулінарного смаку.

Крем:
З'єднати яйця з цукром, соком апельсина і лимона, олією, і дрібно тертої цедрою. Поставити суміш на парову баню і помішувати поки не загусне. Частково охолодити.

 
 
 
Кулінарні рецепти - Запорізька соціальна мережа
maxim.zp.ua - Запорожская социальная сеть
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика